- نت عسل
- مرکز مقالات
- چه موادی در ترکیب عسل طبیعی وجود دارد
چه موادی در ترکیب عسل طبیعی وجود دارد
خلاصه
1404/05/06
عسل طبیعی ترکیبی بسیار پیچیده و شگفتانگیز از مواد مختلف است که هر کدام خواص و فواید خاص خود را دارند. در اینجا به مهمترین مواد تشکیلدهنده عسل طبیعی اشاره میکنم: **1. قندها
عسل طبیعی ترکیبی بسیار پیچیده و شگفتانگیز از مواد مختلف است که هر کدام خواص و فواید خاص خود را دارند. در اینجا به مهمترین مواد تشکیلدهنده عسل طبیعی اشاره میکنم:
**1. قندها:**
* **فروکتوز (Fructose):** اصلیترین قند موجود در عسل است و حدود 38 درصد از ترکیب آن را تشکیل میدهد. فروکتوز از گلوکز شیرینتر است.
* **گلوکز (Glucose):** حدود 31 درصد از عسل را تشکیل میدهد.
* **ساکارز (Sucrose):** مقدار کمی ساکارز (شکر معمولی) در عسل وجود دارد (معمولاً کمتر از 2 درصد).
* **سایر قندها:** عسل حاوی مقادیر کمی از سایر قندها مانند مالتوز، ترهالوز و ... نیز هست.
**2. آب:**
* میزان آب موجود در عسل معمولاً بین 15 تا 20 درصد است. این مقدار بسته به نوع عسل، شرایط آب و هوایی و نحوه نگهداری آن میتواند متغیر باشد.
**3. آنزیمها:**
* آنزیمها پروتئینهایی هستند که واکنشهای شیمیایی را سرعت میبخشند. عسل حاوی آنزیمهای مختلفی است که توسط زنبورها به آن اضافه میشوند، از جمله:
* **دیاستاز (آمیلاز):** نشاسته را به قندهای سادهتر تجزیه میکند.
* **اینورتاز (ساکاراز):** ساکارز را به گلوکز و فروکتوز تبدیل میکند.
* **گلوکز اکسیداز:** گلوکز را به اسید گلوکونیک و هیدروژن پراکسید تبدیل میکند (هیدروژن پراکسید خاصیت ضد باکتریایی دارد).
* **کاتالاز:** هیدروژن پراکسید را تجزیه میکند.
**4. اسیدها:**
* عسل حاوی مقادیر کمی اسیدهای آلی مختلف است که به طعم و خواص آن کمک میکنند. مهمترین این اسیدها عبارتند از:
* **اسید گلوکونیک:** اصلیترین اسید موجود در عسل است و از فعالیت آنزیم گلوکز اکسیداز تولید میشود.
* **اسید استیک، اسید سیتریک، اسید لاکتیک و ...** نیز به مقدار کم در عسل یافت میشوند.
**5. مواد معدنی:**
* عسل حاوی مقادیر کمی از مواد معدنی مختلف است که برای سلامتی بدن ضروری هستند. این مواد معدنی شامل:
* **پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم، آهن، مس، منگنز، فسفر و روی.**
* مقدار مواد معدنی در عسل بسته به نوع گیاهانی که زنبور از آنها تغذیه کرده است، متفاوت است.
**6. ویتامینها:**
* عسل حاوی مقادیر کمی از ویتامینهای مختلف است، از جمله:
* **ویتامینهای گروه B (به ویژه B2، B3، B5 و B6)، ویتامین C و ویتامین K.**
**7. ترکیبات آنتیاکسیدانی:**
* عسل حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی است که از بدن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. این ترکیبات شامل:
* **فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک،
**1. قندها:**
* **فروکتوز (Fructose):** اصلیترین قند موجود در عسل است و حدود 38 درصد از ترکیب آن را تشکیل میدهد. فروکتوز از گلوکز شیرینتر است.
* **گلوکز (Glucose):** حدود 31 درصد از عسل را تشکیل میدهد.
* **ساکارز (Sucrose):** مقدار کمی ساکارز (شکر معمولی) در عسل وجود دارد (معمولاً کمتر از 2 درصد).
* **سایر قندها:** عسل حاوی مقادیر کمی از سایر قندها مانند مالتوز، ترهالوز و ... نیز هست.
**2. آب:**
* میزان آب موجود در عسل معمولاً بین 15 تا 20 درصد است. این مقدار بسته به نوع عسل، شرایط آب و هوایی و نحوه نگهداری آن میتواند متغیر باشد.
**3. آنزیمها:**
* آنزیمها پروتئینهایی هستند که واکنشهای شیمیایی را سرعت میبخشند. عسل حاوی آنزیمهای مختلفی است که توسط زنبورها به آن اضافه میشوند، از جمله:
* **دیاستاز (آمیلاز):** نشاسته را به قندهای سادهتر تجزیه میکند.
* **اینورتاز (ساکاراز):** ساکارز را به گلوکز و فروکتوز تبدیل میکند.
* **گلوکز اکسیداز:** گلوکز را به اسید گلوکونیک و هیدروژن پراکسید تبدیل میکند (هیدروژن پراکسید خاصیت ضد باکتریایی دارد).
* **کاتالاز:** هیدروژن پراکسید را تجزیه میکند.
**4. اسیدها:**
* عسل حاوی مقادیر کمی اسیدهای آلی مختلف است که به طعم و خواص آن کمک میکنند. مهمترین این اسیدها عبارتند از:
* **اسید گلوکونیک:** اصلیترین اسید موجود در عسل است و از فعالیت آنزیم گلوکز اکسیداز تولید میشود.
* **اسید استیک، اسید سیتریک، اسید لاکتیک و ...** نیز به مقدار کم در عسل یافت میشوند.
**5. مواد معدنی:**
* عسل حاوی مقادیر کمی از مواد معدنی مختلف است که برای سلامتی بدن ضروری هستند. این مواد معدنی شامل:
* **پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم، آهن، مس، منگنز، فسفر و روی.**
* مقدار مواد معدنی در عسل بسته به نوع گیاهانی که زنبور از آنها تغذیه کرده است، متفاوت است.
**6. ویتامینها:**
* عسل حاوی مقادیر کمی از ویتامینهای مختلف است، از جمله:
* **ویتامینهای گروه B (به ویژه B2، B3، B5 و B6)، ویتامین C و ویتامین K.**
**7. ترکیبات آنتیاکسیدانی:**
* عسل حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی است که از بدن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. این ترکیبات شامل:
* **فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک،
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت نت عسل
اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با عسل خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «نت عسل» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت نت عسل
سایر مطالب آموزشی سایت نت عسل :
- آیا مصرف عسل در دوران شیردهی مجاز است
- چگونه میتوان کندو را در مقابل آفات محافظت کرد
- آیا زنبورها برای گردهافشانی ضروری هستند
- چه نوع عسل برای کودکان بالای یک سال مناسب است
- زنبورها چطور با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند
- چگونه میتوان از نیش زنبور جلوگیری کرد
- آیا مصرف روزانه عسل توصیه میشود
- چه نوع عسلی برای بدنسازی مناسب است
- نقش عسل در بهبود عملکرد ورزشی چیست
- آیا عسل باعث افزایش قند خون میشود
- چه نوع عسلی بیشترین آنتیاکسیدان را دارد