- نت عسل
- مرکز مقالات
- تفاوت عسل خام با عسل پاستوریزه چیست
تفاوت عسل خام با عسل پاستوریزه چیست
خلاصه
1404/03/22
تفاوت اصلی عسل خام و عسل پاستوریزه در نحوه فرآوری آنهاست و این تفاوت، خواص و کیفیت آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. در اینجا به طور مفصل به تفاوتهای این دو نوع عسل میپردازیم:
تفاوت اصلی عسل خام و عسل پاستوریزه در نحوه فرآوری آنهاست و این تفاوت، خواص و کیفیت آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. در اینجا به طور مفصل به تفاوتهای این دو نوع عسل میپردازیم:
**1. فرآوری:**
* **عسل خام:** عسل خام مستقیماً از کندو استخراج میشود و فقط یک صافی ساده برای حذف ذرات بزرگ مانند موم و بقایای زنبور انجام میشود. هیچ حرارتی به آن داده نمیشود.
* **عسل پاستوریزه:** عسل پاستوریزه حرارت داده میشود (معمولاً در دمای حدود 71 درجه سانتیگراد به مدت چند ثانیه) و سپس به سرعت خنک میشود. این فرآیند برای از بین بردن مخمرها، کاهش سرعت تبلور و بهبود ظاهر و بافت انجام میشود.
**2. آنزیمها و مواد مغذی:**
* **عسل خام:** حاوی آنزیمهای طبیعی (مانند آمیلاز، دیاستاز، اینورتاز و گلوکز اکسیداز) است که توسط زنبورها تولید میشوند و برای هضم و تبدیل شهد به عسل ضروری هستند. همچنین حاوی گرده گل، آنتیاکسیدانها، اسیدهای آمینه، ویتامینها و مواد معدنی بیشتری است.
* **عسل پاستوریزه:** حرارت دادن باعث تخریب یا کاهش فعالیت بسیاری از آنزیمها و مواد مغذی حساس به حرارت میشود. میزان آنتیاکسیدانها و گرده گل نیز ممکن است به طور قابل توجهی کاهش یابد.
**3. گرده گل:**
* **عسل خام:** حاوی گرده گل است که میتواند به شناسایی منبع گیاهی عسل کمک کند و همچنین دارای خواص آلرژیزا (در برخی افراد) و فواید تغذیهای است.
* **عسل پاستوریزه:** فرآیند پاستوریزاسیون میتواند باعث از بین رفتن یا کاهش میزان گرده گل موجود در عسل شود.
**4. تبلور (شکرک زدن):**
* **عسل خام:** به دلیل وجود گرده گل و سایر ذرات، بیشتر مستعد تبلور یا شکرک زدن است. البته این یک فرآیند طبیعی است و نشاندهنده فساد عسل نیست.
* **عسل پاستوریزه:** حرارت دادن باعث کاهش سرعت تبلور میشود و عسل برای مدت طولانیتری مایع باقی میماند.
**5. طعم و عطر:**
* **عسل خام:** طعم و عطر پیچیدهتر و متنوعتری دارد که به منبع گیاهی شهد بستگی دارد.
* **عسل پاستوریزه:** ممکن است طعم و عطر ملایمتری داشته باشد، زیرا حرارت دادن میتواند ترکیبات معطر را تبخیر کند.
**6. فواید سلامتی:**
* **عسل خام:** به دلیل داشتن آنزیمها، آنتیاکسیدانها و سایر مواد مغذی، ممکن است فواید بیشتری برای سلامتی داشته باشد، از جمله خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی، بهبود زخم و تقویت سیستم ایمنی.
* **عسل پاستوریزه:** همچنان دارای برخی فواید سلامتی است، اما به دلیل از دست دادن برخی از مواد مغذی، این فواید ممکن است کمتر باشد.
**7. ماندگاری:**
* **عسل خام:** ماندگاری بالایی دارد، اما ممکن است با گذشت زمان تبلور پیدا کند.
* **عسل
**1. فرآوری:**
* **عسل خام:** عسل خام مستقیماً از کندو استخراج میشود و فقط یک صافی ساده برای حذف ذرات بزرگ مانند موم و بقایای زنبور انجام میشود. هیچ حرارتی به آن داده نمیشود.
* **عسل پاستوریزه:** عسل پاستوریزه حرارت داده میشود (معمولاً در دمای حدود 71 درجه سانتیگراد به مدت چند ثانیه) و سپس به سرعت خنک میشود. این فرآیند برای از بین بردن مخمرها، کاهش سرعت تبلور و بهبود ظاهر و بافت انجام میشود.
**2. آنزیمها و مواد مغذی:**
* **عسل خام:** حاوی آنزیمهای طبیعی (مانند آمیلاز، دیاستاز، اینورتاز و گلوکز اکسیداز) است که توسط زنبورها تولید میشوند و برای هضم و تبدیل شهد به عسل ضروری هستند. همچنین حاوی گرده گل، آنتیاکسیدانها، اسیدهای آمینه، ویتامینها و مواد معدنی بیشتری است.
* **عسل پاستوریزه:** حرارت دادن باعث تخریب یا کاهش فعالیت بسیاری از آنزیمها و مواد مغذی حساس به حرارت میشود. میزان آنتیاکسیدانها و گرده گل نیز ممکن است به طور قابل توجهی کاهش یابد.
**3. گرده گل:**
* **عسل خام:** حاوی گرده گل است که میتواند به شناسایی منبع گیاهی عسل کمک کند و همچنین دارای خواص آلرژیزا (در برخی افراد) و فواید تغذیهای است.
* **عسل پاستوریزه:** فرآیند پاستوریزاسیون میتواند باعث از بین رفتن یا کاهش میزان گرده گل موجود در عسل شود.
**4. تبلور (شکرک زدن):**
* **عسل خام:** به دلیل وجود گرده گل و سایر ذرات، بیشتر مستعد تبلور یا شکرک زدن است. البته این یک فرآیند طبیعی است و نشاندهنده فساد عسل نیست.
* **عسل پاستوریزه:** حرارت دادن باعث کاهش سرعت تبلور میشود و عسل برای مدت طولانیتری مایع باقی میماند.
**5. طعم و عطر:**
* **عسل خام:** طعم و عطر پیچیدهتر و متنوعتری دارد که به منبع گیاهی شهد بستگی دارد.
* **عسل پاستوریزه:** ممکن است طعم و عطر ملایمتری داشته باشد، زیرا حرارت دادن میتواند ترکیبات معطر را تبخیر کند.
**6. فواید سلامتی:**
* **عسل خام:** به دلیل داشتن آنزیمها، آنتیاکسیدانها و سایر مواد مغذی، ممکن است فواید بیشتری برای سلامتی داشته باشد، از جمله خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی، بهبود زخم و تقویت سیستم ایمنی.
* **عسل پاستوریزه:** همچنان دارای برخی فواید سلامتی است، اما به دلیل از دست دادن برخی از مواد مغذی، این فواید ممکن است کمتر باشد.
**7. ماندگاری:**
* **عسل خام:** ماندگاری بالایی دارد، اما ممکن است با گذشت زمان تبلور پیدا کند.
* **عسل
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت نت عسل
اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با عسل خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «نت عسل» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت نت عسل
سایر مطالب آموزشی سایت نت عسل :
- چطور میتوان عسل را خام نگه داشت
- آیا زنبورها به صاحبشان عادت میکنند
- زنبوردار چگونه با زنبورها کار میکند که نیش نخورَد
- چگونه میتوان کندوی عسل را از بیماری پاک کرد
- آیا زنبورداری سرمایهگذاری خوبی است
- برای شروع زنبورداری به چه تجهیزاتی نیاز است
- چطور میتوان جلوی فرار زنبورها را گرفت
- چرا بعضی کندوها عسل نمیدهند
- در چه مناطقی ایران بیشترین تولید عسل را دارند
- آیا همه زنبورها عسل تولید میکنند
- چه نوع کندویی برای مبتدیان مناسب است