- نت عسل
- مرکز مقالات
- چگونه عسل را با گیاهان دارویی طعمدار کنیم
چگونه عسل را با گیاهان دارویی طعمدار کنیم
خلاصه
1404/08/24
طعمدار کردن عسل با گیاهان دارویی یک روش عالی برای افزودن خواص و عطر و طعم دلپذیر به این ماده غذایی ارزشمند است. در اینجا چند روش برای انجام این کار به همراه نکات مهم آورده شده
طعمدار کردن عسل با گیاهان دارویی یک روش عالی برای افزودن خواص و عطر و طعم دلپذیر به این ماده غذایی ارزشمند است. در اینجا چند روش برای انجام این کار به همراه نکات مهم آورده شده است:
**1. روش غوطهوری (Infusion):**
* **مواد لازم:**
* عسل طبیعی (خام و غیرپاستوریزه بهتر است)
* گیاهان دارویی خشک شده یا تازه (به انتخاب خود)
* شیشه تمیز و خشک با درب محکم
* **مراحل:**
1. **آمادهسازی گیاهان:** اگر از گیاهان تازه استفاده میکنید، آنها را بشویید و کاملاً خشک کنید. اگر از گیاهان خشک استفاده میکنید، کمی آنها را خرد کنید تا سطح بیشتری برای طعمدهی داشته باشند.
2. **پر کردن شیشه:** گیاهان دارویی را در شیشه بریزید. مقدار گیاه بستگی به سلیقه شما دارد، اما به طور کلی نسبت 1/4 تا 1/2 شیشه گیاه به عسل مناسب است. برای شروع از مقدار کمتر استفاده کنید و در صورت نیاز در دفعات بعد بیشتر کنید.
3. **اضافه کردن عسل:** عسل را به آرامی روی گیاهان بریزید تا کاملاً آنها را بپوشاند.
4. **از بین بردن حبابها:** با یک قاشق یا چاقوی تمیز، حبابهای هوا را از داخل شیشه خارج کنید.
5. **بستن درب و نگهداری:** درب شیشه را محکم ببندید و آن را در یک جای خنک و تاریک به مدت 2 تا 6 هفته نگهداری کنید. هر روز شیشه را تکان دهید تا گیاهان به خوبی در عسل غوطهور شوند.
6. **صاف کردن (اختیاری):** پس از گذشت زمان مورد نظر، عسل را از صافی عبور دهید تا گیاهان جدا شوند. این مرحله اختیاری است و میتوانید گیاهان را در عسل نگه دارید.
* **نکات مهم:**
* از شیشه کاملاً تمیز و خشک استفاده کنید تا از رشد باکتریها جلوگیری شود.
* اگر از گیاهان تازه استفاده میکنید، مطمئن شوید که کاملاً خشک شدهاند تا از کپک زدن عسل جلوگیری شود.
* در طول دوره نگهداری، هر روز شیشه را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ نشانهای از کپک زدگی وجود ندارد.
* میزان گیاه مورد استفاده را بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید.
* پس از باز کردن درب شیشه، عسل را در یخچال نگهداری کنید.
**2. روش حرارتی:**
* **مواد لازم:**
* عسل طبیعی
* گیاهان دارویی خشک شده
* قابلمه کوچک
* **مراحل:**
1. **گرم کردن عسل:** عسل را در یک قابلمه کوچک روی حرارت بسیار ملایم گرم کنید. دقت کنید که عسل نجوشد. هدف فقط روان شدن عسل است.
2. **اضافه کردن گیاهان:** گیاهان دارویی خشک شده را به عسل اضافه کنید.
3. **هم زدن:** به آرامی هم بزنید تا گیاهان به خوبی در عسل پخش شوند.
4. **حرارت دادن ملایم:** مخلوط را به مدت 15 تا 30 دقیقه روی حرارت بسیار ملایم نگه دارید و به طور مداوم هم بزنید.
**1. روش غوطهوری (Infusion):**
* **مواد لازم:**
* عسل طبیعی (خام و غیرپاستوریزه بهتر است)
* گیاهان دارویی خشک شده یا تازه (به انتخاب خود)
* شیشه تمیز و خشک با درب محکم
* **مراحل:**
1. **آمادهسازی گیاهان:** اگر از گیاهان تازه استفاده میکنید، آنها را بشویید و کاملاً خشک کنید. اگر از گیاهان خشک استفاده میکنید، کمی آنها را خرد کنید تا سطح بیشتری برای طعمدهی داشته باشند.
2. **پر کردن شیشه:** گیاهان دارویی را در شیشه بریزید. مقدار گیاه بستگی به سلیقه شما دارد، اما به طور کلی نسبت 1/4 تا 1/2 شیشه گیاه به عسل مناسب است. برای شروع از مقدار کمتر استفاده کنید و در صورت نیاز در دفعات بعد بیشتر کنید.
3. **اضافه کردن عسل:** عسل را به آرامی روی گیاهان بریزید تا کاملاً آنها را بپوشاند.
4. **از بین بردن حبابها:** با یک قاشق یا چاقوی تمیز، حبابهای هوا را از داخل شیشه خارج کنید.
5. **بستن درب و نگهداری:** درب شیشه را محکم ببندید و آن را در یک جای خنک و تاریک به مدت 2 تا 6 هفته نگهداری کنید. هر روز شیشه را تکان دهید تا گیاهان به خوبی در عسل غوطهور شوند.
6. **صاف کردن (اختیاری):** پس از گذشت زمان مورد نظر، عسل را از صافی عبور دهید تا گیاهان جدا شوند. این مرحله اختیاری است و میتوانید گیاهان را در عسل نگه دارید.
* **نکات مهم:**
* از شیشه کاملاً تمیز و خشک استفاده کنید تا از رشد باکتریها جلوگیری شود.
* اگر از گیاهان تازه استفاده میکنید، مطمئن شوید که کاملاً خشک شدهاند تا از کپک زدن عسل جلوگیری شود.
* در طول دوره نگهداری، هر روز شیشه را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ نشانهای از کپک زدگی وجود ندارد.
* میزان گیاه مورد استفاده را بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید.
* پس از باز کردن درب شیشه، عسل را در یخچال نگهداری کنید.
**2. روش حرارتی:**
* **مواد لازم:**
* عسل طبیعی
* گیاهان دارویی خشک شده
* قابلمه کوچک
* **مراحل:**
1. **گرم کردن عسل:** عسل را در یک قابلمه کوچک روی حرارت بسیار ملایم گرم کنید. دقت کنید که عسل نجوشد. هدف فقط روان شدن عسل است.
2. **اضافه کردن گیاهان:** گیاهان دارویی خشک شده را به عسل اضافه کنید.
3. **هم زدن:** به آرامی هم بزنید تا گیاهان به خوبی در عسل پخش شوند.
4. **حرارت دادن ملایم:** مخلوط را به مدت 15 تا 30 دقیقه روی حرارت بسیار ملایم نگه دارید و به طور مداوم هم بزنید.
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت نت عسل
اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با عسل خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «نت عسل» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت نت عسل
سایر مطالب آموزشی سایت نت عسل :
- آیا عسل با شیر ترکیب مناسبی است
- آیا وجود ذرات موم در عسل نشانه طبیعی بودن آن است
- چگونه از کپک زدن عسل جلوگیری کنیم
- آیا عسل برای عفونت گلو مفید است
- چگونه از روغنهای گیاهی برای آرام کردن زنبورها استفاده کنیم
- چه بیماریهایی در بین زنبورها رایج است
- آیا مصرف عسل با آب ولرم صبحگاهی مفید است
- چه مشکلاتی ممکن است در زمان کوچ کندو ایجاد شود
- آیا زنبورها به گیاهان تراریخته علاقه دارند
- چگونه ملکه جدید را بدون درگیری معرفی کنیم
- آیا زنبور به موسیقی واکنش نشان میدهد